Historia naszej smażalni

Smażalnia Niechorze, Rewal
Smażalnia Niechorze, Rewal

Wszystko zaczęło się w 1976 roku…

Smażalnia ryb Kergulena 1976
Smażalnia Kergulena 1976

W tym roku Krystyna i Michał Socha odkupili pierwszą na wybrzeżu zachodnim smażalnię ryb która działała w Niechorzu do lat pięćdziesiątych XX wieku.  Udało się im nie tylko zbudować nową smażalnię, ale też uratować ponad 100 unikalnych przepisów pochodzących od rodowitych mieszkańców pomorza zachodniego. Nowa smażalnia Państwa Sochów znajdowała się wówczas w małym budynku wybudowanym obok miejsca w którym stała poniemiecka smażalnia ryb wybudowana w latach pięćdziesiątych. Od tamtej pory nieprzerwanie kultywujemy regionalne tradycje kulinarne, opieramy się na lokalnych produktach dbając przy tym o najwyższą jakość i świeżość naszych produktów.

 

 

Jako pierwsi na Wybrzeżu Zachodnim…

Smażalnia ryb Kergulrna Niechorze, Rewal, Pobierowo, PogorzelicaW latach 80, oferowaliśmy niezapomnianego tatara z łososia okraszanego cebulką i kiszonym ogórkiem oraz zupę rybną.

Pod koniec lat 90. miejsce małej smażalni zajął nowy, większy budynek. Jeszcze lepiej dostosowany i wyspecjalizowany w sprzedaży potraw rybnych.

W trosce o klienta podejmujemy ciągłe inwestycje w najnowocześniejszy sprzęt oraz opracowywanie nowych receptur. Dzięki naszej ciężkiej pracy oraz dążeniu do sprostania oczekiwaniom klientów zyskaliśmy ich w ostatnich latach całe rzesze.

 

Bogaty asortyment ryb i owoców morza…

Najstarsza smażalnia ryb na wybrzeżu zachodnimA także finezja w przygotowaniu potraw niewątpliwie wyróżnia nas na tle konkurencji. Można u nas zasmakować w przeróżnych zupach rybnych, w tym w naszej specjalności, wyśmienitej węgierskiej zupie rybnej “Halaszle”. Zachwycamy rybami przygotowywanych na wiele sposobów. Oferujemy ryby smażone tradycyjnie, na maśle, z rusztu, gotowane na parze, pieczone, marynowane w zalewach i wędzone.

Uznaniem cieszą się, przygotowywane z wielkim kunsztem zakąski ze śledzia bałtyckiego, których smak urósł wśród turystów niemal do miana legendy. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze potrawy były zawsze świeże, każda potrawa przygotowywana jest przez nas bezpośrednio po zamówieniu. Wieloletnia tradycja oraz uznanie klientów utrwaliły nas w przekonaniu, że każdy smakosz ryb znajdzie u nas coś dla siebie.

dobra smażalnia ryb niechorze

http://smazalniarybniechorze.pl i http://smazalniaryb.pl

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *